A mobilos keresés miatt változott az olvasás

Tartalomjegyzék

A legfrissebb adatok szerint szinte nincs olyan iparág, vagy terület, ahol a mobilos felhasználók aránya ne lenne ugyanakkora, esetenként még nagyobb, mint a desktopon keresőké.

A szöveg a felhasználói élmény része lett

Különösen igaz ez a B2C weboldalakra, vagyis azokra, akik célcsoportja a lakosság. Mindenki kezében ott a telefonja a szélessávű nettel és használja is. Információszerzésre, kapcsolattartásra, szórakozásra – mikor mire. Ha szeretnénk elérni őket hatékony tartalmakkal, akkor az már nem lehet úgy tálalni, mint mondjuk 3-5 évvel ezelőtt.

Nem lehet nem érezni a változást

Elég régóta foglalkozom szövegírással, marketing szövegekkel, cikkekkel ahhoz, hogy a változás hatását érzékelni tudjam. A szokások miatt a szövegek, blogok szerkezetét kellett megváltoztatnom. Ami régen működött, vagyis a hosszabb, ráérősebb tartalom, az ma már csak a folyamat második lépcsője lett. Először úgymond meg kell „venni” a figyelmet, vagyis azt, hogy az emberünk azt mondja: Mmm, lássuk csak!

A figyelem az új arany

Ekkor ő már fizet nekünk az idejével, ami a legértékesebb valuta a neten. A jó tartalommarketinges elsősorban erre a figyelemre ell, hogy koncentráljon ezt kell elkepnia, megragadnia.

Az idő felgyorsult

A felhasználónk a saját idejét éli, mi nem tudhatjuk, hogy épp hol és mikor lát, a buszra várva, értekezlet előtt, vagy épp kényelmesen, este a kanapén szörfölgetve. Épp ezért kell akkora szerkezeti egységekre bontani a szöveget, hogy egy képernyőnyi gondolatok legyenek.

Te is időben élsz most…

Ha megnézed ezt a cikket, akkor látod, hogy a szerkezete kissé töredetett, a bekezdések kb. egy mobilképernyő hosszúak és erősen tagoltak. Pedig, ha már itt tartasz az olvasásban, akkor Te bizony olvasó vagy a javából, vagyis én már „megvettem” egy percet az életedből”. Köszönöm 🙂

Az emberek azt veszik meg amit szeretnek, és azt szeretik, amit ismernek

Ha fel tudod csigázni az érdeklődést, akkor bevonható az olvasód egy olyan folyamatba, aminek a vége – nyilván többszöri érintéssel is – a rendelés, vagy vásárlás, esetleg kapcsolatfelvétel, vagyis maga, az online marketing gól, a konverzió. Azt kell elérni, hogy ne pusztán ár alapján döntsön, mert mindig lesz olcsóbb.

Abban segítek neked, hogy elérjük ezt a célt

Erre szövegíró és marketing eszközök sora van, így mérhető eredménnyel számolhatsz, akát mobilról jönnek az ügyfeleid, akár asztali gépen olvasnak, akár besétálnak a boltodba.

Keress meg, hogy ez minél előbb így legyen!

Tartalommarketing és szövegírás e-book az ütős rólunk oldal

Bemutatkozó oldal szövegírás

Magadról, a cégedről írni a legnehezebb, ezzel szinte mindenki így van. Elmondom 12 oldalban hogyan érdemes úgy láttatnod magad, hogy a leendő vevőd, ügyfeled szemében hitelessé válj. Segítek abban, hogy kihagyhatatlan lehetőségként tekintsen rád.
Hasznosnak találtad a cikket? Oszd meg:

Ezeket is érdemes elolvasni

Gondolkozz a látogató fejével

A SEO szövegírás és a marketing szövegírás ebben teljesen egységes álláspontot képvisel. A látogatónak, olvasónak azt kell adni, amit keres, de úgy, hogy a te érdekeidet is kiszolgálja. Érdemes vevői típusokra, célcsoportokra eltérő szövegezésű anyagot

Elolvasom a bejegyzést »

Hogyan érdemes összerakni egy ütős „Rólunk" oldalt? - e-book letöltése

Töltsd ki az alábbi űrlapot és máris küldöm neked az e-book-ot