Gondolkozz a látogató fejével

Tartalomjegyzék

A SEO szövegírás és a marketing szövegírás ebben teljesen egységes álláspontot képvisel. A látogatónak, olvasónak azt kell adni, amit keres, de úgy, hogy a te érdekeidet is kiszolgálja. Érdemes vevői típusokra, célcsoportokra eltérő szövegezésű anyagot írni, hiszen mindegyiknél más lehet a fő szempont a döntés előtt. De ne szaladjunk előre:

Az emberek válaszokat, információkat keresnek, ritka aki azonnal venne. Sok szempontot kell figyelembe venned, ha hatni akarsz rájuk:

  • Vajon mit és hogyan keres leginkább a te témádban? – kulcsszavak, trendek.
  • Megteszel mindent, hogy minél előbb megkapja? – webergonómia, struktúrált tartalom.
  • Hogy tálalod neki úgy, hogy hasson rá? – marketing, pszichológiai eszközök.
  • Megkönnyíted neki a konverzió elérését? – kapcsolatfelvétel, vagy egyszerű hozzájutás lehetőség.

Van még egy fontos tényező: ne húzd az időt, ne fuss felesleges köröket, mert a látogató siet. Iszonyúan sok oldal van, versengenek a figyelemért. Az a lényeg, hogy ebből a Te oldalad kitűnjön valahogy.

 Az idő kincs, térj a lényegre, ha szöveget írsz

A SEO szövegírás egyik nagy hibája, hogy sokan terjengősen, irdatlan szövegmennyiséget állítanak elő, amiből nehéz kihámozni a lényeget és unalmas is. (Régebben mi is írtunk ilyen hosszú, ötoldalas cikkeket, de ennek mára már jószerivel vége.) Azt kell tudni, hogy a keresések csaknem fele már mobilról jön, ahol nincs sok időnk, mert

  • A képernyő pici felület
  • A látogatónak sok más is elvonhatja a figyelmét
  • Ha nem fogod meg az első 15 másodpercben, akkor azonnal elmegy, ez növeli a visszapattanási arányt, ami negatívan hat a SEO-ra

De honnan tudom, hogy jó lesz-e a szöveg?

Ha nem vagy biztos abban, hogy a szöveged így is meg fogja állni a helyét, akkor teszteld le, mutasd meg előtte pár embernek rövid időre. Kérdezz vissza, hogy mit értettek meg belőle? Ne hagyd, hogy hosszan elemezgessék, átgondolják, mert a látogatók sem fogják ezt tenni.

Van erre még egy aranyszabály: mindig azon a felületen nézd a szöveget, ahol működnie kell.

Pl.: soha ne nyomtasd ki, ha csak webre szánod. Az agyad, a szemed teljesen másképp viszonyul hozzá. A szöveget nézd meg több böngészővel, több képernyőfelbontásban is, ha lehetséges.

Vagy kérj tanácsadást, és átbeszéljük, elemezzük a weboldalad.

Tartalommarketing és szövegírás e-book az ütős rólunk oldal

Bemutatkozó oldal szövegírás

Magadról, a cégedről írni a legnehezebb, ezzel szinte mindenki így van. Elmondom 12 oldalban hogyan érdemes úgy láttatnod magad, hogy a leendő vevőd, ügyfeled szemében hitelessé válj. Segítek abban, hogy kihagyhatatlan lehetőségként tekintsen rád.
Hasznosnak találtad a cikket? Oszd meg:

Ezeket is érdemes elolvasni

Hogyan érdemes összerakni egy ütős „Rólunk" oldalt? - e-book letöltése

Töltsd ki az alábbi űrlapot és máris küldöm neked az e-book-ot