Haldoklik a SEO szövegírás?

Tartalomjegyzék

Nem, és ez a válasz az egyik leggyorsabb és legrövidebb felelet, amit valaha is mondtam. A címbélik kérdést pusztán arra világít rá, hogy ez a kérdés foglalkoztat Téged is. Folyamatosan röppennek fel a hírek, hogy az online marketing szakma melyik ága nem működik éppen, mi az, ami már “halott” és mi az, ami “trendi”.

Szerintem egy trendi dolog van és az a bevétel

Ahhoz, hogy milyen eszközökkel, milyen marketing mix elemekkel jutunk el a kívánt célhoz, az jószerivel lényegtelen, hiszen a győzelmet nem kell kimagyarázni. A mentegetőzés és okoskodás viszont mindig leplez valamit.

A SEO szövegírás az egyik legelevenebb és legerősebb marketing eszköz, ami valaha is volt, ám teljesen másképp működnek a tartalmak, mint monjduk 10 éve, vagy akár csak 3 éve.

Döbbenetes mennyiségű információ ömlik ránk, ezért a jó SEO szövegírás a választásban segít, tehát a relevancia az egyik kulcsa.

Most akkor változott valami a SEO szövegírás terén?

Igen, ezt írtam már 2009 környékén is, de akkor még a  relevancia sokkal tágabb fogalom volt, mint ma. Akkoriban az emberek teljesen más eszközökön teljesen másképp kerestek. Nyilván a végcél, a látogató vevővé konvertálása az megmaradt, de most sokkal tudatosabbnak és engedjék meg nekem ezt a szót, ravaszabbnak kell lenni, mint akkor.

Nem csak kereső, hanem nagybetűs MARKETING

A SEO szövegírás hatalmas erőt képvisel, mindent, amit egy jól megkomponált, tudatosan előállított marketing adhat. Aki azt mondja, hogy ez “halott műfaj” arra csak azt lehet mondani, hogy ő maga halt meg, csak épp nem veszi még észre. Ha lépést tartunk az üzleti kommunikáció fejlődésével, akkor rá kell döbbennünk arra az egyszerű tényre, hogy minden, amit tartalomként egy oldalra felteszünk, az SEO szöveg.

Változások a content marketing területén

A SEO összetettebbé vált, így pusztán az a tény, hogy időt szánunk a minőségi tartalom előállítására, már eleve azt feltételezi, hogy időt és figyelmet szánunk az oldal látogatóira. A figyelem pedig nem pusztán a kereséséi kifejezések, a kulcsszavak használatát jelenti. Különleges és érzékeny dolog, hiszen a szövegírás az a műfaj, amit ha megszakadsz sem lehet rendesen automatizálni, mivel annyira emberi… ha meg nem az, pillanatokon belül kiderül.  A content marketing kézműves műfaj.

Az ütős szövegírás fontosabb, mint valaha

Ezért  kell még nagyobb figyelmet fordítani a jó szövegre, a jó SEO-ra, hiszen csak hitelesen és érdekesen lehet eladni bármit is. A keresőmotorok nem vettek meg még semmit, viszont az emberek nagyon is vágynak arra, hogy elkölthessék a pénzüket – adni kell rá okot azon túl, hogy a SEO eszközeivel kvázi ingyen eljutottak az oldaladra.

Ha kell pár ütős sor, cikk tartalom, vagy átnézetnéd, jelenleg hol is tartasz éppen, akkor keress!

Tartalommarketing és szövegírás e-book az ütős rólunk oldal

Bemutatkozó oldal szövegírás

Magadról, a cégedről írni a legnehezebb, ezzel szinte mindenki így van. Elmondom 12 oldalban hogyan érdemes úgy láttatnod magad, hogy a leendő vevőd, ügyfeled szemében hitelessé válj. Segítek abban, hogy kihagyhatatlan lehetőségként tekintsen rád.
Hasznosnak találtad a cikket? Oszd meg:

Ezeket is érdemes elolvasni

Hogyan dolgozik a marketingszöveg írója?

A marketingszöveg külsős szakértővel történő megíratása érdekes szolgáltatás: sokan művészetnek, sokan egyszerű iparnak tartják, de olyanok is vannak, akik elképednek azon, hogy ilyesmivel  emberek foglalkoznak. Ebben a cikkben elmondom, milyen szempontok szerint és hogyan lehet

Elolvasom a bejegyzést »

Gondolkozz a látogató fejével

A SEO szövegírás és a marketing szövegírás ebben teljesen egységes álláspontot képvisel. A látogatónak, olvasónak azt kell adni, amit keres, de úgy, hogy a te érdekeidet is kiszolgálja. Érdemes vevői típusokra, célcsoportokra eltérő szövegezésű anyagot

Elolvasom a bejegyzést »

Hogyan érdemes összerakni egy ütős „Rólunk" oldalt? - e-book letöltése

Töltsd ki az alábbi űrlapot és máris küldöm neked az e-book-ot