Szövegíró tipp: hogyan frissítsünk tartalmat?

Tartalomjegyzék

Szöveget írni weboldalra nem könnyű, pláne nem az, ha mindig frissek és aktuálisak szeretnénk maradni. Ha rendszeresen írunk, akkor már van annyi tartalom, ami kitölti az oldalt, van esetleg blog is. Jó és hálás téma aktualizálni, frissíteni, továbbgondolni régebbi anyagainkat. Mi változott azóta?

Ha szakmai újdonságokról írtunk, akkor szóljunk a tapasztalatról, ami utána jött. Nézzük meg, melyik cikkünk hozta a legtöbb olvasót, a legnagyobb látogatottságot és vegyük elő újra a témát.

Ha rendezvény, vagy kiállítás volt, akkor ennek az utóéletét feldolgozni, vagy ezzel elkezdeni promotálni a következő alkalmat. Ha volt a blogunkban egy érdekesebb téma, arra visszatérni és más oldalról kifejteni a gondolatot, visszautalva az előző tényekre.

Ha egy régebbi módszer más alkalmazásáról írtunk, akkor találjunk hozzá véleményeket, kiegészítéseket. Ne vegyük le a régebbi anyagokat, inkább írjunk a témáról újra és hivatkozzunk az előző írásunkra. Ezzel jól látszik, hogy szövegíróként képben vagyunk, figyelünk a körülöttünk zajló eseményekre és saját álláspontunk. Véleményünk is van folyamatosan a dolgokról. Nem mellékes, hogy ezzel az oldalunk belső linkhálózata is fejlődik, és olvasókat szerzünk már-már feledésbe merülő tartalmainkra is.

Ha jól csináljuk, akkor az egész oldalunkat életben, mozgásban tudjuk tartani, az olvasók szívesen időznek nálunk és ez megint csak jó SEO szempontból.
Végül, az egyik legjobb módszer a tartalomfrissítés, ha nincs új témánk. Vegyünk elő egy régebbi cikkünket és írjunk hozzá, hivatkoztassuk meg.
Szövegíróként érdemes ezzel az apró, de hasznos trükkel élni néha.

Tartalommarketing és szövegírás e-book az ütős rólunk oldal

Bemutatkozó oldal szövegírás

Magadról, a cégedről írni a legnehezebb, ezzel szinte mindenki így van. Elmondom 12 oldalban hogyan érdemes úgy láttatnod magad, hogy a leendő vevőd, ügyfeled szemében hitelessé válj. Segítek abban, hogy kihagyhatatlan lehetőségként tekintsen rád.
Hasznosnak találtad a cikket? Oszd meg:

Ezeket is érdemes elolvasni

WordPress oldalra hatékony tartalom

Hogy érdemes nekikezdeni a hatékony szövegírásnak? Wordpress oldal nagyon sokféle van, rengeteg lehetőséget kínál, ám ezt szöveges tartalommal sokan nem tudják jól feltölteni. Gyakori hiba, hogy már elkészül az oldal, feltettük a grafikát, kicsinosítottuk a

Elolvasom a bejegyzést »

Hogyan érdemes összerakni egy ütős „Rólunk" oldalt? - e-book letöltése

Töltsd ki az alábbi űrlapot és máris küldöm neked az e-book-ot