Szövegíróként kedvencem a Panda!

Tartalomjegyzék

A Google egy hónapja indult új algoritmus változtatása természetesen, nem csak a jópofa mackó. Hatalmas változás lesz ez a minőségi szöveges tartalom felé, hogy kiszorítsa a jó keresési eredmények közül a manipulált és értéktelen tartalmat. Van erre egy jó szó: tartalomfarm. (content farm) Hallottál már róla?

Sok helyen kínálnak nagy mennyiségű rossz minőségű, vagy másolt a tartalommal, szöveggel futó oldalakat.
Meglepően magas rangsort érnek el a keresőoptimalizált, de gagyi tartalmak, melyek célja nem a tájékoztatás, csak az oldal látogatottságának emelése, mondjuk a hirdetési bevételek miatt. Ezt A Google Panda mostantól rászedésnek minősíti és lehetőleg bünteti is az ilyen oldalakat hátrébb sorolással.
Vajon mitől lesz minőségi a tartalom? Mit tehetsz Te, egy becsületes oldal üzemeltetője, hogy ne kerülj hátrányos helyzetbe?

  • Egyedi tartalmat adj. Állj ellen a kísértésnek, hogy szó szerint másold más oldalak anyagait, bármennyire is kézenfekvőnek látszik. Az innen onnan letöltögetett szöveggel feltöltött oldal tartalomfarmmá züllik.
  • Releváns tartalmat adj. Maradj az eredeti támádnál. Ha az oldalad a barlangászásról szól ne kezdj el babaápolási témákat is feltenni. Ha erre mindenképpen szükség van, akkor indíts egy külön oldalt a babás dolgoknak. A barlangászáshoz csak a témához kapcsolódó tartalom kerüljön, de például írhatsz időnként más outdoor kalandsportoktól is, ha összefüggést találsz az eredeti témáddal. Kerüld a locsogást.
  • Minőségi tartalmat adj. Szállj magadba, nézz az oldaladra és tedd fel az alábbi kérdést: „Felhasználóként is fontos és hasznos nekem ez az információ?” Csak akkor jó az oldal szövege, ha erre egyértelmnű igen a válasz!

Eddig a Google nem volt szakértő minden témában: a jól eltalált kulcsszóarány megfelelő minőségnek tűnt. Mostantól ez már nem működik mindig így. Csak a hasznos tartalom az értékes.

Itt ugrik a majom a vízbe! (hm, azaz a panda…) Ha a Google nem ért hozzá, akkor figyeli azok viselkedését, akik viszont értenek hozzá. Vagyis ezentúl a látogatók véleménye is játszik! A puszta keresőoptimalizáláson túl a megosztás, pl. a Facebook lájk, vagy a Google+ gombok megnyomása is beleszámít az oldalunk rangjába. Értékes a tartalom, mert másoknak is ajánlod, vállalod. Logikus, nem?
A Google célja, hogy a keresési eredmények ténylegesen azt tükrözzék, amit az emberek elvárnak, látni akarnak.

Szövegíróként szeretem a Panda hozzáállását. Minőségi, értékes és egyedi szöveges tartalom írása, ami az oldal rangját is emeli. Jó lehetőség ez szerintem arra, hogy átnézzük és megfogalmazzuk valódi mondanivalónkat, üzenetünket a honlapunk látogatói számára. Most már nincs kibúvó, hogy az az elvárás, ami máshol bevált. Az igazi, saját szöveges élmény lett a mérce!

Tartalommarketing és szövegírás e-book az ütős rólunk oldal

Bemutatkozó oldal szövegírás

Magadról, a cégedről írni a legnehezebb, ezzel szinte mindenki így van. Elmondom 12 oldalban hogyan érdemes úgy láttatnod magad, hogy a leendő vevőd, ügyfeled szemében hitelessé válj. Segítek abban, hogy kihagyhatatlan lehetőségként tekintsen rád.
Hasznosnak találtad a cikket? Oszd meg:

Ezeket is érdemes elolvasni

Cikkmarketing

Az a cél, hogy rólunk szóló cikkek olvasott helyeken jelenjenek meg, és lehetőleg tartalmazzanak kulcsszavas linket a weboldalunkra. A cikkmarketing segítségével nagyon értékes, érdeklődő látogatókat kaphatunk. Hogyan kezdjünk cikket írni? A cikkmarketing problémája a legtöbb

Elolvasom a bejegyzést »

Hogyan érdemes összerakni egy ütős „Rólunk" oldalt? - e-book letöltése

Töltsd ki az alábbi űrlapot és máris küldöm neked az e-book-ot